Kārlis Konrāds (1889-1972) vai Grāfs Miķelis Amālijas dēls Vanags Valmierā, [193-]

Vieta: Valmiera

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Valmiera (Latvija), Portreti, Avīzes, Portretu fotogrāfija, Konrāds, Kārlis, 1889-1972, Šana (biedrība)

Anotācija: Valmieras Šanas biedrības virsaitis Grāfs Miķelis Amālijas dēls Vanags (īstajā vārda Kārlis Konrāds, 1889-1972) Jāņa Dūņa grāmatnīcas uzņēmuma galvenais grāmatvedis.
Šanas biedrība toreiz aptvēra visas nodarbošanās, kas nosaukumā beidzās ar šana – vēlēšanas, dziedāšanas, vecu meitu mīlēšanas... Viena no darbībā spontānākajām bohēmiska rakstura biedrībām, kas radās Valmierā juku laikos starp Pilsoņu kara beigām, boļševiku iebrukumiem un Latvijas patstāvības iegūšanu. Šanas biedrības priekšgalā stāvēja lielais dēkainis, ārlaulībā dzimušais Miķelis Amālijas dēls Vanags (titulēts par virsaiti un grāfu), ko dēvēja arī par latviešu Pūcesspieģeli (sk. J.Kārkliņa romānu Latviešu Pūcesspieģelis. Šanas dēkas, I - III, 1964 - 69). Šīs biedrības biedru savstarpējās uzrunas vārds bija 'čabata', atzinības zīme 'Amālijas ordenis', kā arī citas regālijas, kurām sakars ar tā saucamo karātavu humoru.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Ūsas, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valdis Apsītis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.