Rīgas Pasažieru termināls, [197-?]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Rīga (Latvija), Ostas, Pasažieru kuģi, Transports--Pasažieru pārvadājumi, Pūlis, Ģelzis Modris, 1929-2009

Anotācija: Kā atsevišķa, tikai pasažieru kuģiem, prāmjiem un kruīzu kuģiem domāta piestātne ar īpaši pasažieru uzņemšanai domātu ēku uzcelta 1965. gadā (arhitekti M. Ģelzis, V. Savisko, konstruktors A. Briedis). Sākotnējais nosaukums bija "Jūras pasažieru stacija".
No 1995. gada līdz 2000. gadam Rīgas pasažieru ostas nosaukums bija A/S "Rīgas pasažieru osta", un tās funkcijas bija: pasažieru kuģu un prāmju apkalpošana, ostas un citi pakalpojumi, stividorpakalpojumi, kuģu kravu aģentēšana, kravu deklarēšana, sabiedriskās ēdināšanas pakalpojumi, vairumtirdzniecības un mazumtirdzniecības, starpniecības un noliktavu pakalpojumu sniegšana. Pēc tam uzņēmējdarbību sāka veikt SIA Rīgas pasažieru termināls, kas šim nolūkam iznomāja piestātni un tās iekārtas no A/S Rīgas brīvosta, tāpēc Rīgas pasažieru ostas oficiālais nosaukums ir Rīgas Pasažieru termināls.
2006. gadā prāmju satiksmi starp Rīgu un Stokholmu sāka kompānija Tallink.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Inta Kellere

Partnera apzinātājs: Jānis Prauliņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.