Pūres muižas strūklaka, [193-]

Vieta: Pūres pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Pilis, Vīrieši, Sievietes, Pūres pagasts (Tukuma novads, Latvija), Strūklakas, Automobiļi, Pūres muiža (Latvija), Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, Portretu fotogrāfija

Anotācija: Pūres muižas pils ar strūklaku 20. gs. 30. gados. Pūres muiža (senais nosaukums Puhren) pirmo reizi minēta 1407. g. 17. jūlija dokumentā, ar kuru vācu ordeņa mestrs Konrāds Fītinghofs izlēņo Klāvam Frankam zemes gabalu Pūrē pie Abavas. 1728. g. par muižas īpašniekiem kļūst barona fon Rennes dzimta, kuru valdīšanas laiks beidzas līdz ar muižas pastāvēšanu 1920. g. Pūres muižas kungu māja daudzkārt pārbūvēta, bet savu pašreizējo izskatu tā iegūst 19. gs. barona Aleksandra fon Rennes valdīšanas laikā. Proporciju un stila ziņā tā ir klasicismam atbilstoša tipiska Kurzemes muižas kungu māja. 1930. g. Pūres muižā tika ierīkota Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija, jo 20. gs. sākumā muiža bija pazīstama ar savu dārzniecību. Pūres Dārzkopības izmēģinājuma stacijas rīcībā tika nodota bijušā kungu māja, pārvaldnieka māja un citas muižas teritorijā esošās saimniecības ēkas, kuras bija ļoti kritiskā stāvoklī. Pūres muižas apbūve ir vietējas nozīmes arhitektūras piemineklis, kas šobrīd pamazām tiek atjaunots.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valda Dzelzkalēja

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.