Daugavpils. Vienības nams (daļas skats), 1939

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Daugavpils (Latvija), Sabiedriskās ēkas, Arhitekti, Arhitektūra--Detaļas, Vienības nams (Daugavpils, Latvija), Vitands, Verners, 1903-1982

Anotācija: Vienības nams tika uzcelts 1937. gadā pēc Vernera Vitanda projekta. Projektā sintezētas labākās funkcionālisma un neoklasicisma arhitektūras īpašības - racionāls plānojums un monumentāls izskats. Atbilstoši ēkas pilsētbūvnieciskajam novietojumam tai ir atšķirīgs fasāžu noformējums - neitrāli vertikāls ārsienas ritmizējums gar cieši apbūvēto ielu pāriet diferencētu kubisku apjomu kompozīcijā, kur vietām ir horizontāli dalījumi, bet pret laukumu paveras monumentāla teātra ieejas fasāde ar īpatnēju seškolonu portiku. Tā bija tolaik modernākā daudzfunkcionālā ēka Baltijā, lielākā šāda celtne Latvijā. Tajā atradās Daugavpils teātris, latviešu biedrība, bibliotēka un citas sabiedriskas iestādes. Šobrīd Vienības namā atrodas Daugavpils teātris, Latviešu kultūras centrs, tūrisma informācijas centrs, Latgales Centrālā bibliotēka, ASV informācijas centrs, banka, grāmatnīca.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.