Rīga. Embūtes iela, 1970

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Ielas, Žogi, Rīga (Latvija), Embūtes iela (Rīga, Latvija), Pārdaugava (Rīga, Latvija), Iļģuciems (Rīga, Latvija)

Anotācija: Iela iezīmēta Rīgas plānā 1876. gadā kā iela bez nosaukuma, Rīgas plānā 1885. gadā uzrādīta ar nosaukumu Kalna iela (Bergstr.). No 1889. gada nosaukums Embotes iela (Ambothensche Str.), latviski saukta arī Embotenes iela, no 1923. gada oficiāls nosaukums Embūtes iela. Līdz 1940. gadam oficiāla numerācija 20 gruntsgabalos. Vācu okupācijas laikā 2. pasaules kara gados nosaukums Ambothensche Str. /Embūtes iela/. Viena no retajām Nordeķu un Iļģuciema ieliņām, kurā līdz 20. gs. nogalei gandrīz pilnībā bija saglabājusies vecā apbūve. 20. un 30. gados šajā ielā atradās dažas amatnieku darbnīcas un F. Medņa lauksaimniecības ražojumu tirgotava namā nr. 7. Namā nr. 12/14 20. gados darbojās kino "Zarja". [avots: R. Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: N. Sudrabiņš

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: 48_F-6618

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.