Rīga. Dzīvojamā māja Tuzova ielā, [196-?]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Žogi, Rīga (Latvija), Pārdaugava (Rīga, Latvija)

Anotācija: Tuzova iela bija iekļauta Rīgas ielu sarakstā kopš 19. gs. 60. gadiem, sākotnējais nosaukums Kārļa iela (Carl Str.), no 1885. gada Tuzova iela (Tusowstr.), nosaukta pēc ielai pieguļošā gruntsgabala īpašnieka Tuzova uzvārda, vēlāk lietots arī nosaukums Tuzovas iela (namā Trijādības [tagad Staraja Rusas] ielas un Tuzova ielas stūrī līdz 1940. gadam darbojās Apolinārijas Tuzovas pirtis). Tuzova iela savienoja Trijādības (tagadējo Staraja Rusas) ielu ar Grāvju (tagadējo Valguma) ielu. Tuzova/s/ vārdā bija nosaukts arī tilts, kas veda pāri Āgenskalna līča augšgalam līdz Raņķa dambim. Vācu okupācijas laikā 2. pasaules kara gados nosaukums Tusowstr. /Tuzova iela/. Pēckara gados, paplašinot Rīgas eksperimentālās kuģu mehāniskās rūpnīcas teritoriju, iela un tās apbūve likvidēta. [avots: R. Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: RD PAD Arhitektūras un pilsētvides dizaina pārvaldes Kultūras mantojuma aizsardzības nodaļa

Novietojuma kods: 48

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Aivars Tērauds 2023. gada 24. oktobris, 14:42:24

Ēka veiksmīgi slēpusies aiz Latvijas Jūras administrācijas ēkas un rūpniecības apbūves, un labi saglabājusies. Tagadējā adrese Trijādības iela 7.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.