Skaistās "Sakas" dziesmu svētkos, 1933

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Dziesmu svētki, Rīga (Latvija), Ziedu rotājumi, Jokošanās, Vispārējie latviešu Dziesmu svētki (8 : 1933 : Rīga)

Anotācija: Astotie latvju vispārējie dziesmu svētki, sākotnēji Atceres dziesmu dienas notika no 1933. gada 17. līdz 19. jūnijam un bija veltīti Pirmo vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku 60 gadu atcerei. Tos sagatavoja Latviešu Dziesmu svētku biedrības rīcības komiteja ar profesoru Jāzepu Vītolu priekšgalā. Kopkoncerti skanēja īpaši svētkiem uzceltajā brīvdabas estrādē Rīgas esplanādē. Svētkos piedalījās vismaz 9400 dziedātāju, no tiem ap 1600 rīdzenieku, kaut gan pieteicās 263 kori ar apmēram 12 000 dziedātājiem. Kopkora repertuārā bija tikai latviešu komponistu darbi, pie tam apmēram puse bija dziedāta iepriekšējos dziesmu svētkos. Šajos svētkos debitēja komponisti Pēteris Barisons un Volfgangs Dārziņš.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Glābšanas riņķi, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Prauliņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.