Cēsis. Tērvetes viesnīca, 1940

Vieta: Cēsu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Cēsis (Cēsu novads, Latvija), Latvija, Viesnīcas, Vienības laukums (Cēsis, Latvija)

Anotācija: Vieta viesnīcas būvei nolūkota 1939.gada 12.februārī. Viesnīcas projektu Iekšlietu ministrijas Būvniecības departamentā apstiprina 1939.gada 4.augustā ar Nr. 144. 1939.gada 25. septembrī notiek viesnīcas pamatakmens likšanas svinības. 1939.gada 10. oktobrī beidz viesnīcas pēdējā stāva sienu mūrēšanu un iesāk kafejnīcas jumta iesegšanu. Pusbūvi cer nobeigt oktobra mēneša beigās. 1940. gada 22. aprīlī Cēsu viesnīcas jaunbūves darbi nobeigti pusbūvē pēc apstiprināta projekta tehniski pareizi un apmierinoši, izņemot terasi, kura nav izbūvēta, jo traucējot caurejošais satiksmes ceļš un terases būve tikšot nobeigta pēc ceļa slēgšanas. 1940. gada 7. augustā “Cēsu vēstis” informē, ka Cēsīs esot ieradusies Latvijas Kredītbankas vadība, lai iepazītos ar jaunbūvējamo viesnīcu. Viesnīcas būvi banka pabeigšot steidzamības kārtībā un viesnīcas ekspluatēšanai esot paredzams dibināt īpašu organizāciju, līdzīgu Padomju Savienībā pastāvošām iestādēm. 1941. gada 4. janvārī laikrakstā “Cēsu stars” lasāms sludinājums: “Cēsu apriņķa Izpildu komitejas Komunālās saimniecības nodaļa paziņo Cēsu pilsētas un apkārtnes iedzīvotājiem, ka ar 1941.g. 1. janvāri ir atvērta publiskai lietošanai Cēsīs, Vorošilova laukumā Tērvetes viesnīca, I. šķ restorāns un kafejnīca.
Kopš 2005.gada decembra tā ir “Kolonna Hotel Cēsis” ar adresi Vienības laukumā 1.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valda Kaša

Partnera apzinātājs: Armands Strauja

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Armands Strauja 2019. gada 31. oktobris, 06:41:50

Datējama ar 1940. gadu. Ēkas logu stikli katrā rūtī iezīmēti kā nesen ielikti. Celtniecības darbi sākti 1939.g rudenī, viesnīca tika atvērta 1941.g janvārī, šī bilde uzņemta vēl 1940.g vasarā.

Ginta Zalcmane 2019. gada 31. oktobris, 10:17:48

Paldies par fotogrāfijas datējuma noteikšanu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.