Alfrēds Goba, 1969-06-02

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Augļu koki, Rīga (Latvija), Dārzi, Pārdaugava (Rīga, Latvija), Iļģuciems (Rīga, Latvija), Goba, Alfrēds, 1889-1972

Anotācija: Literatūrvesturnieks, literatūrkritiķis, literāts, redaktors Alfrēds Goba dārzā pie savas mājas Rīgā, Saukas ielā 3.
Namā Saukas ielā 3 Alfrēds Goba dzīvoja kopš 20. gadu 2. puses līdz savai nāvei 1972. gadā. "Saukas ielā 3 dzīvoja Latvijas laikā pazīstamais literatūrkritiķis Alfrēds Goba. [..] Pēc kara viņam darbu nekur nedeva. Reiz redzēju viņu kā ratiņstūmēju vedam kādas preces. Vecajam Gobam bija milzumliela bibliotēka un plašas zināšanas par pirmskara literātiem." [Jansons A. Pārdaugavas puikas pastāsti // Pašvaldības Ziņas. 1994, nr. 8].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Privātkolekcija

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Armands Strauja 2021. gada 10. jūnijs, 15:28:09

Līdzīgu attēlu kopums, A.Goba šai pašā izskatā un ietērpā, un arī vidē, kas ir dārzā pie ziedoša koka, tiek pārdots senlietu izsolē (www.artembassy.lv), var salīdzinoši droši secināt, ka attēli visdrīzāk ir no vienas un tās pašas foto sesijas. Pārdodamo fotogrāfiju aizmugurē norādīts to uzņemšanas gads un datums "1969. 2.jūn".

Lilita Rašmane 2021. gada 10. jūnijs, 16:30:37

Paldies par precizējumu!

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.