Rīga. Veru iela, 1994

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Mājokļi, Latvija, Ielas, Celtnes, Sniegs, Ziema, Rīga (Latvija)

Anotācija: Iela iekļauta Rīgas ielu sarakstā kopš 19. gs. 60. gadiem, nosaukums Vidus iela, arī Pirmā Vidus iela (Mittel Str.; Erste Mittel Str.; ar šo nosaukumu uzrādīta adrešu grāmatās un Rīgas plānā 1876.g.). Rīgas plānā 1884.g. ar nosaukumu II Vidus iela (II Mittel Str.). 1885.g. pārdēvēta par "Veru" ielu (Werrosche Str.), latviešu valodā lietotais nosaukums līdz 1923.g. Verovas, arī Veravas iela; nosaukta toreizējās Vidzemes guberņas, tagad Igaunijas pilsētas Veru vārdā analogi līdzās esošajām Vīlandes un Valkas ielām. No 1923.g. oficiāls nosaukums Veru iela. Līdz 1940.g. oficiāla numerācija sešos gruntsgabalos. Vācu okupācijas laikā 2. pasaules kara gados nosaukums Werrosche Str. /Veru iela/.
Fotoattēla kreisajā pusē redzamas koka ēkas Veru ielā 2 (paralēls nr. Vidus 5); bij. Biteru īpašums, 30. gadu beigās īpašniece Emīlija Kangars. Šajā gruntsgabalā atradās divas koka dzīvojamās ēkas (1-stāva un 2-stāvu ēkas). Lai gan ēka Veru un Vidus ielu stūrī bija atzīta par kultūrvēsturiski nozīmīgu un saglabājumu, tika izstrādāts projekts daudzfunkcionālā kompleksa "Arca Noae" celtniecībai šajā gruntsgabalā, un ēka nojaukta (pirms tam degusi). [avots: R. Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.