Aizdzires muiža, 1980

Vieta: Kandavas pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Durvis, Logi, Kandavas pagasts (Kandavas novads, Latvija), Aizdzires muiža (Latvija)

Anotācija: Muižas kungu māja celta 18. gs. beigās, 19. gs. sākumā. 1912. gadā muižas īpašnieks bija maršals Aleksandrs grāfs von Koskuls. Muižā darbojās vējdzirnavas, ķieģeļu ceplis, kaļķu dedzināmā krāsns, audzēja Ostfrīzu šķirnes liellopus. Pēc agrārārās reformas 20. gados Aizdzires muižas centru rentējis kāds Bergmanis. Bijusī muiža bija iekārtota kā paraugsaimniecība. Vēlāk tā pārdota, bet 1930. gadā Kandavas pagasta valde bija iecerējusi centrā ierīkot lauksaimniecības skolu. Iecere nav realizēta.
Otrā pasaules kara laikā vācu okupācijas iestādes Aizdzires muižā un apkārtnes mājās nometināja krievvalodīgos iedzīvotājus no Pleskavas un Novgorodas apgabaliem. Daudzi no tiem palika strādāt padomju saimniecībā "Valdeķi", ko 1945. gadā izveidoja Aizdzires muižas centrā. Muižas saimniecības ēkās tika ierīkotas fermas. 1969. gadā padomju saimniecība "Valdeķi" pievienota Kandavas sovhoztehnikumam. No pamestās muižas ēkas - vietējas nozīmes kultūrvēstures pieminekļa - mūsdienās saglabājušās tikai ēkas korpusa drupas.

Objekta tips: Fotokopija

Datu nesējs: Fotonegatīvs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotonegatīvs

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.