Rīga. Kojusalas iela, 1978

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Ielas, Žogi, Rīga (Latvija), Bruģis

Anotācija: Sākotnēji daļa no ceļa uz Kojusalas muižu (Weg nach d. Kojenholmshof; ceļš nozarojās no Maskavas ielas pie Dombrovska, vēlākās Brauna kokzāģētavas), kopš 19. gs. vidus ceļam pieguļošā teritorija Rīgas ielu sarakstā kā Koju sala (Kojenholm), vēlāk Kojusalas iela (Kojenholmsche Str.). Līdz 1940.g. oficiāla numerācija 20 gruntsgabalos. Vācu okupācijas laikā 2. pasaules kara gados nosaukums Kojenholmsche Str. /Kojusalas iela/. Pēckara gados, pēc tramvaju depo paplašināšanas, iela sadalīta divās daļās; ielas beigu posms likvidēts, to iekļaujot rūpnīcas "Latgale" teritorijā.
Kojusala kā sala pastāvēja līdz 19. gs. beigām, kad grāvis - bij. atteka, kas salu šķīra no "cietzemes", jau bija krietni aizsērējis. 20. gs. sākumā grāvis, kas savienojās ar Daugavu lejpus Krīdenera dambja, aizbērts pilnībā. Atteka, kas atdalīja Kojusalu no Lībiešu salas (t. s. Kojusalas grāvis) aizbērta 20. gs. 70. gados; mūsdienās kartēs ar Kojusalas grāvja nosaukumu tiek uzrādīta atteka starp Lībiešu un Grāpju salām. Kojusalas muižiņa (Kojenholmshof) saglabāja t. s. bruņniecības muižiņas tiesības līdz 1899.g., kad to pievienoja Rīgas pilsētai. [avots: R. Zalcmanis "Nezināmā Rīga"].

Objekta tips: Fotokopija

Datu nesējs: Fotonegatīvs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotonegatīvs

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.