Ziemupes pagasta 6 kl. pamatskola , [193-]

Vieta: Vērgales pagasts

Priekšmeti: Pamatskolu ēkas, Fotogrāfijas, Latvija, Vērgales pagasts (Pāvilostas novads, Latvija), Ziemupe (Pāvilostas novads, Latvija), Jumta segums, kārniņu

Anotācija: Ziemupes vārds vēsturē kā apdzīvota vieta jau ir parādījies 1422. gadā. Sākotnēji Ziemupes nosaukums aprādījās kā Zembeekte. 1791. gadā tiek minēts jau krietni latviskāks nosaukums – Zemmuppen. Ņemot vērā šo vietvārdu pirmo rakstību, var secināt, ka tie cēlušies no baltu valodām. Tomēr veci ļaudis saka, ka Ziemupe savu vārdu ieguvusi, pateicoties cauri centram tekošajai upītei, kura neaizsalst pat ziemā.
Ziemupes pagasts dibināts pēc muižu pagastu likvidēšanas sakarā ar 1866. gada pagastu pašvaldību likuma pieņemšanu. 1945. gada 8. oktobrī pagastā izveidoja Ziemupes ciemu, ko gan 1947. gada 18. novembrī likvidēja, bet 1949. gada 31. decembrī, līdz ar pagasta likvidēšanu, atjaunoja, ciemu iekļaujot Liepājas rajonā. Mūsdienās Ziemupes pagasta teritorija iekļauta Pāvilostas novada Vērgales pagastā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Izdevējs: Liepāja : M. Zavickis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.