Vācu ģenerālkomisāra Latvijā Dr. Drekslera (Drehslers) ierašanās Mazsalacā 1941. gada 30. septembrī, 1941-09-30

Vieta: Mazsalacas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Mazsalaca (Mazsalacas novads, Latvija), Militārās uniformas, Īpašie pasākumi, Pūlis, Latvija--Vēsture--Vācu okupācija, 1941-1944, Drehslers, Oto-Heinrihs, 1895-1945

Anotācija: Citāts no Reiņa Cukura Mazsalacas pagasta hronikas: "Nolūkā tuvāk iepazīties ar Latvijas zemi un ļaudīm, Latvijas ģenerālkomisārs Dr. Drekslers apmeklē Limbažus, Mazsalacu, Rūjienu un Valku. Viņu pavada vietējā apgabala komisārs Hansens, Valmieras apriņķa vecākais V. Vinters, Valmieras pilsētas vecākais J. Ruģēns un personīgais adjutants Grasmanis. Augstiem viesiem par godu pilsētā uzcelti Pasta ielas sākumā krāšņi goda vārti ar uzrakstu „Gemeinsam zu neuem Aufbau!” (Kopīgi jaunai uzbūvei!). Tie greznoti Lielvācijas un Latvijas karogiem. Gar ielas malām, līdz pat Aizsargu namam novietojusies skolnieku, organizāciju un pilsoņu goda sardze. Jaunatne ar Lielvācijas un Latvijas karodziņiem rokās. Ģenerālkomisāru apsveic pilsētas vecākais N. Daugulis, pateicoties Lielvācijas varonīgajiem kareivjiem par tautas atbrīvošanu. Tautu meitas nacionālos tērpos ģenerālkomisāram pasniedz ziedus un sālsmaizi, klaipu maizes un latviešu krūzi ar medu, nododot to kā latviešu senāko labklājības simbolu. Viesus apsveic arī Raiskas tekstilfabrikas direkcijas un strādnieku pārstāvis un pasniedz ģenerālkomisāram albumu, kas attēlo fabrikas darbu, un fabrikā ražotu villaini un dvieļus. Villaini un dvieļus kā velti pasniedz arī apgabala komisāram Hansenam. Augstie viesi un pilsoņi dodas caur goda rindām uz pilsētas centru, bijušo Aizsargu namu."
Oto-Heinrihs Drehslers (vācu: Otto-Heinrich Drechsler; 1895. gada 1. aprīlis — 1945. gada 5. maijs) bija vācu virsnieks, vēlāk nacistu partijas darbinieks. Lībekas birģermeistars, Latvijas ģenerālapgabala ģenerālkomisārs (1941—1944).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Valdis Apsītis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.