Praulienas 1. pamatskolas skolēni un skolotājas, [195-]

Vieta: Praulienas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Skolēni, Praulienas pagasts (Madonas novads, Latvija), Skolotājas, Praulienas 1. skola, Jermacāns, Augusts

Anotācija: Aizmugurē no kreisās skolotāja Emīlija Meldere un skolas direktore Zenta Gailīte (dzimusi Ruska). 4. no labās Augusts Jermacāns.
Otrajā pusē uzskaitījums: Nekrasovs J., Ragožnicska V., Filipenko K., Stikāns V., Meldere E., Gailīte Z., Greine T., Drozdova I., Prūsīno(?) A., Jermacāns A., Dzenavskis E., Veips P.
Praulienas I septiņgadīgā skola darbojās kādreizējās Lazdonas luterāņu draudzes skolas ēkā, tagad tai vietā pāri ceļš.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Agris Jermacāns

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (5)

Agris Jermacāns 2020. gada 4. februāris, 12:02:50

Lūdzu izlabot (pēc sazināšanās ar esošo Praulienas skolu) precizēto informāciju - Praulienas 2.pamatskolas (Gustavskolas) skolēni ar skolotāju.

Indulis Zvirgzdiņš 2020. gada 4. februāris, 21:26:08

Tā tomēr bija Praulienas I septiņgadīgā skola (kādreizējās Lazdonas luterāņu draudzes skolas ēkā, tagad tai vietā pāri ceļš), 1950-o gadu otra puse. Aizmugurē no kreisās skolotāja Emīlija Meldere un skolas direktore Zenta Gailīte (dzimusi Ruska)

Agris Jermacāns 2020. gada 5. februāris, 11:02:23

Šajā gadījumā (konkrētai bildei) man nav pretargumentu, jo tēvs vairs nevar apstiprināt šo faktu, par mācībām 1.pamatskolā. Esošais apraksts ir balstīts uz to, ka izdevās atrast izglītības dokumenta kopiju, kas liecina, ka absolvēta ir Praulienas 2.pamatskola. Tādejādi es arī anotācijas sadaļā atsaucos uz šo. Kāpēc radās sākotnējā pārrakstīšanās, tad - bēnībā braukājot uz Praulienu, no Madonas puses, tēvs vienmēr rādija un pieminēja vietu kur atradās 1.skola un ka šī skola ir slavena ar to, ka tur strādāja rakstniece I.Indrāne. Tādejādi es automātiski pieņēmu, kā faktu, ka šī ir bijusi tēva skola. Līdz mirklim, kamēr saņēmu precīzu informāciju no skolas.

Indulis Zvirgzdiņš 2020. gada 5. februāris, 15:13:58

Konkrēti šis attēls ir no Praulienas I septiņgadīgās skolas, ar eglīšu dzīvžogu tika nodalīts sporta laukums no garāmejošā lielceļa. Pārējo attēlu kopa gan laikam attiecas uz II septiņgadīgo skolu, ir tai arī ēkas foto. Sākotnēji tā būvēta kā Praulienas pagasta skola luterticīgajiem, kautkādu naudu deva muižas īpašnieks celšanai, tā arī tas Gustava vārds piedots. Ēka gan nav sākotnēji celtā, divstāvīga tā pēc ugunsgrēka.

Agris Jermacāns 2020. gada 5. februāris, 15:18:55

Paldies par informāciju.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.