Gulbenes pils, [193-]

Vieta: Gulbenes pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Gulbene (Gulbenes novads, Latvija), Latvija, Pilis, Baltā pils (Gulbene, Latvija), Kultūras mantojums, Vecgulbene (Gulbene, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Vecgulbenes muižas Baltās (Vecās) pils galvenā ieeja ziemā

Anotācija: Vecgulbenes Vecās jeb Baltās pils zemākais tornis ar galveno ieeju pilī, ko rotā divas vilku figūras (fon Volfu dzimtas simboli) u. c. Pils celta 1763. gadā, pēc pārbūves 19. gadsimta 40. gados pils ieguvusi neorenesances villas izskatu. Pēc pārbūves 19. gadsimta 70. gados ieguvusi arī attēlā redzamo ieeju caur zemāko kvadrātisko torni. 1905. gada nemieru laikā pils tika izdedzināta, pēc tam atjaunota, bet ne sākotnējā izskatā. Pils palika fon Volfu dzimtas īpašumā līdz 1920. gadam, pēc tam pils tika nodota 7. Siguldas kājnieku pulka vajadzībām. Otrā pasaules kara laikā pils daļēji tika sagrauta, pēc tam arī nolaista. Mūsdienās tā tiek atjaunota un tai ir piešķirts Valsts nozīmes kultūras pieminekļa statuss.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: John Freibergs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.