Krimuldas sanatorija, [193-]

Vieta: Siguldas pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Fotogrāfijas, Sanatorijas, Sigulda (Siguldas novads, Latvija), Pilis, Krimulda (Sigulda, Latvija), Krimuldas sanatorija, Krimuldas pils (Sigulda, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Latvija. Krimuldas sanatorija. Sigulda, Latvija. Krimuldas sanātorija. Sigulda

Anotācija: Krimuldas pils ir celta Gaujas senlejas malā, vecās kungu mājas vietā, pēc 1848. gada vēlā klasicisma formās firstam Paulam fon Līvenam. Pils ir ieturēta vēlā klasicisma formās. Pie ieejas ir izteiksmīgs portiks, kas balstās uz četrām kolonnām, bet pils siluetu bagātina plakanā jumta virsotnē paceltais skatu tornītis. 20. gadsimta sākumā pilij tika pagarināti sānu korpusi. Pēc agrārās reformas pils nonāca Latvijas Valsts īpašumā, tajā tika izveidota sanatorija. Attēls ir uzņemti pēc tam, kad 20. gadsimta 30. gados tika izbūvēts pils mansarda stāvs. Līdz mūsdienām Krimuldas pilī ir saglabājušās sākotnējās ieejas durvis, zālē un salonā - parkets.
1922. gada vasarā Latvijas Sarkanais Krusts, profesora Jankovska vadībā, izveido 1. valsts kaulu tbc sanatoriju, kurā 1928. gadā, pēc otrā stāva izbūves bija 200 vietas. 1994. gadā izveidojās Nacionālais rehabilitācijas centrs “Vaivari”, kura sastāvā iekļāva arī Rehabilitācijas slimnīcu “Krimulda”.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: A. Saule

Izdevējs: Jaundubulti : A. Saule

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: John Freibergs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.