Elza Blauberga uz Oliņu trošu tilta, [1973?]

Vieta: Plāņu pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Gauja, upe (Latvija), Tilti, Sievietes, Plāņu pagasts (Strenču novads, Latvija), Kājnieku tilti, Upju krasti

Anotācija: Oliņu tilts pār Gauju atradies apmēram kilometru augstāk, no gājēju trošu tilta. Abi tilti nojaukti ap 1984. gadu pēc rīkojuma "no augšas". Padomju laika avīzēs par to nerakstīja, bet ap to laiku esot sabrucis trošu tilts Siguldā. Uz tilta tajā brīdī atradušies cilvēki un, daudzi aizgājuši bojā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Bušs

Partnera apzinātājs: Jānis Prauliņš

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Jānis Prauliņš 2020. gada 12. marts, 18:47:12

Ienākusies jauna informācija. Aigars Ancveriņš uzzinājis, ka šis šaurais Oliņu tilts pār Gauju bijis kādu kilometru augstāk, nekā galvenais gājēju trošu tilts. Un abi tilti esot nojaukti ap 1984. gadu pēc rīkojuma "no augšas", jo it kā Siguldā ap to laiku esot sabrucis trošu tilts ar cilvēkiem uz tā, daudzi aizgājuši bojā. Padomju laikos presē par tādām lietām nemēdza rakstīt, tā atceroties veci ļaudis. Gan jau nopietni vēsturnieki zinās ko konkrētāk, ja palasīs šo rakstiņu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.