Dāņu zvejas kuģis velk zvejas traleri VZT-R 9141 "Virsaitis", 1967

Vieta:

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Zvejnieki, Kuģi, Zvejniecība, Jūrnieki, Virsaitis (zvejas traleris VZT-R 9141), Atlantijas okeāns

Anotācija: Tāljūras zvejā Atlantijas okeānā gadījās dažādas ķibeles. Te kuģa dzenskrūvei uztinās tīkls, te sabojājās kuģa motors un kuģis tādējādi zaudēja vadāmību, kas īpaši bīstami bija vētras laikā. Tad palīgā steidzās tuvumā esošie kuģi, lai palīdzētu kā vien iespējams. Ūdenslīdēji atbrīvoja dzenskrūvi, bet, kad gadījās nopietnāki bojājumi, VZT-R 9141 "Virsaiti" paņēma tauvā un buksēja tuvāk kādai ārzemju ostai. Zvejnieki priecājās "nu nokļūsim Halifaksā", bet - nekā. Pretim izbrauca remontbrigāde un remonts tika veikts turpat jūrā. "Virsaiša" komanda bija komplektēta no zvejniekiem, kuriem nebija attiecīgas vīzas un dokumentu, tātad nebija tiesību izkāpt krastā ārzemēs.
Fotogrāfijā redzams dāņu zvejas kuģis, kas velk "Virsaiti" ārā no tīkliem. Kuģa 3. stūrmanis Borisenkovs kā pateicību nosūtīja dāņiem virvē iesietu vodkas pudeli, saukdams: "Mir, družba!", par ko dāņi bija uzjautrināti un priecīgi.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Jānis Tančers

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Partnera apzinātājs: Jānis Tančers

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.