Rīga. Dzelzceļa tilts, [191-]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Pilsētas, Daugava, upe, Upes, Latvija, Tilti, Dzelzceļa tilti, Rīga (Latvija), Vecrīga (Rīga, Latvija), Dzelzs un tērauda tilti

Anotācija: Dzelzceļa tilts un Zemgales (Dzelzs) tilts pāri Daugavas upei. Atklātnes reversā vēstules rakstīšanas laiks 1917. gada 15. novembris.
Dzelzceļa tilts tika atklāts 1914. gadā. Attēls uzņemts pēc 1917. gada septembra, kad Pirmā pasaules kara laikā krievu karaspēks, atkāpjoties no Rīgas, 1917. gada septembrī uzspridzināja divas tilta laidnes, kuras atklātnes nosūtītājs izcēlis ar bultiņām. Šīs laidnes vēlāk vācu okupācijas laikā tika salabotas.
Otrā pasaules kara laikā Sarkanā armija kaujā par Vecrīgu 1941. gada jūnijā saspridzināja tilta vienu laidni, bet 1944. gada oktobrī, Vērmahtam atstājot Rīgu, tika uzspridzinātas visas tilta laidnes un balsti, tāpat arī blakus esošais Zemgales tilts (no tā mūsdienās blakus tagadējam Dzelzceļa tiltam saglabājušies tikai daži balsti ūdenī un uz Zaķusalas). Tilta atjaunošanas darbi sākās 1944. gadā, bet pilnībā Dzelzceļa tilts tika atjaunots tikai 1955. gadā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zāģers

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (2)

Armands Strauja 2021. gada 1. februāris, 14:22:14

Attēls uzņemts pēc 1917. gada septembra, kad Pirmā pasaules kara laikā krievu karaspēks, atkāpjoties no Rīgas, uzspridzināja divas tilta laidnes, kuras atklātnes nosūtītājs izcēlis ar bultiņām. Atklātnes reversā vēstules rakstīšanas laiks 1917. gada 15. novembris.

Lilita Rašmane 2021. gada 2. februāris, 09:40:10

Paldies par precizējumu.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.