Valmiera. 8. Valmieras aizsargu pulka sporta kluba stadions, 1939

Vieta: Valmiera

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Valmiera (Latvija), Latvijas Aizsargu organizācija, Stadioni, 8. Valmieras aizsargu pulks

Anotācija: Stadions uzbūvēts uz Zemes ierīcības komitejas 1933. gada 27. aprīlī piešķirtā zemes gabala 7,2 ha platībā priežu mežā pie Gaujas Stāvajiem krastiem. Celtniecība uzsākta 1934. gadā. Tika nocirsti apmēram 1200 koki un izspridzināti celmi. Celtniecības talkās piedalījās aizsargi, Valmieras apriņķa un Valmieras pilsētas darbinieki, cietuma, ceļu departamenta, dzelzceļa, pasta un telefona darbinieki, Valmieras kara apriņķa virsnieki un instruktori, Latvijas un Zemes Banku darbinieki, tirgotāji, ārsti, skolotāji un skolēni. Līdzekļus vāca, izplatot loterijas biļetes aizsargu nodaļās, kā arī veicot ziedojumus.
Stadions tika celts pēc arhitektu Ādolfa Kūļa un Reinfelda projekta. Tas tika atklāts 1938. gada 31. jūlijā ar gājienu no Vecpuišu parka. (Informatīvais materiāls no 8. Valmieras aizsargu pulka sporta kluba priekšnieka H. Trauberga grāmatas "Dižai nākotnei" (Valmiera, 1938).)
J. Tančera fotokopija no valmierieša Viktora Lāča filmas.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Viktors Lācis

Līdzautors: Jānis Tančers

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Tančers

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.