Dzērves-Cīravas Bergmaņa pamatskola, 1939

Vieta: Cīravas pagasts

Priekšmeti: Pamatskolu ēkas, Fotogrāfijas, Latvija, Cīravas pagasts (Aizputes novads, Latvija), Skolēni, Skolotāji, Pamatskolas, Portretu fotogrāfija, Dzērves pamatskola

Anotācija: Dzērves-Cīravas Bergmaņa pamatskolas skolēni un skolotāji 1939./1940. mācību gadā.
Dzērves skola savu darbību uzsākusi 1833. gada jūnijā. Tā dibināta ar Cīravas draudzes mācītāja Kristofa Voltēra gādību un Dzērves muižas īpašnieka barona Georga fon Manteifeļa atbalstu. Skolai barons ierāda savas “kungu mājas” vienu galu - 3 istabas, kur sākumā tā darbojas gan kā Dzērves un Cīravas zemnieku bērnu skola, gan kā skolotāju sagatavošanas iestāde. Tajā laikā katru gadu skolā sanāk ap 100 skolēnu, tikpat konfirmandu un 3 - 4, pat 9 topošie skolotāji. 1921. gadā skola tiek izvietota atbrīvotajā Dzērves pilī. 1954. gadā skolu pārveido par vidusskolu. Tā pastāv nepilnus desmit gadus. No 1964. gada tā darbojas kā Dzērves pamatskola (astoņgadīgā, deviņgadīgā skola). 1976. gadā skolai tiek piebūvēta un 2006. gadā pārbūvēta sporta zāle. Skolas kopējā teritorija ir apmēram 10 ha, ir parks ar tajā esošu sporta laukumu un ābeļdārzu, dekoratīvie stādījumi, zālāji, pagalmi un celiņi. Skola atrodas 3 km no pagasta administratīvā centra - Cīravas.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Liena Blūma

Partnera apzinātājs: Staļģenes bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.