Priekuļu viengadīgās lopkopības skolas izlaidums, 1935

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Audzēkņi un studenti, Vīrieši, Sievietes, Izlaidumi, Profesionālās izglītības iestāžu absolventi, Priekuļi (Priekuļu novads, Latvija), Pasniedzēji, Portretu fotogrāfija, Priekuļu Lauksaimniecības institūts

Anotācija: "Lauksaimniecības kameras telpās notika Priekuļu viengadīgās lopkopības skolas izlaiduma akts. Skolas vadītājs izsniedza skolu beigušiem diplomus un Zemkopības ministrijas balvas. Skolu šogad beidza 17 audzēkņi ar pilnām lopkopības pārrauga tiesībām. Aktu noslēdza viesu kopēji nodziedāta Dziesma brīvai Latvijai." Avots: Rīts, Nr. 252 (13.09.1935)
"1909.g.g Rīgas Lauksaimniecības Centrālbiedrība (dib.1906.g.) no Valsts Priekuļu muižas nomnieka Punšeļa uz 12 gadiem atpirka muižas nomas tiesības un drīz izvērsa rosīgu darbību. 1919.g.g atvēra ziemas kursus, 1911.g.g uz to bāzes izveidoja zemāko lauksaimniecības skolu, 1911.g. - Baltijas mašīnu izmēģināšanas staciju (Baltijas MIS), 1912.g. - Priekuļu lauksaimniecības izmēģinājumu un selekcijas staciju un meteoroloģisko staciju, 1913.g.g – Bioentomoloģisko staciju (1923.g. to pārcēla uz Rīgu un pārveidoja par Augu aizsardzības institūtu), 1927.g. - viengadīgo Priekuļu lopkopības skolu (sagatavoja lopkopības pārraugus). Visas šīs iestādes un saimn. 1920.-1936.g. tika sauktas par Priekuļu lauksaimniecības institūtu." (http://www.priekuli.lv/novads/par-novadu/pagastu-vesture/priekulu-pagasts).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Dace Pamata

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.