Salaca pie Vecates, 1914

Vieta: Matīšu pagasts

Priekšmeti: Atklātnes, Upes, Latvija, Dzeja, Salaca, upe (Latvija), Vecates pagasts (Burtnieku novads, Latvija), Apsīšu dzimta, Apsītis, Fricis, 1892-1921

Anotācija: Pastkarte 1916. gadā adresēta uz Alojas pagasta Stābeģu muižas "Štramām" mežsarga Viļuma Apsīša jaunākajam dēlam Fricim Apsītim (Apsits). Ir sācies Pirmais pasaules karš un Fricis jau demoblizēts Krievijas impērijas armijā. Varbūt kartiņas rakstītāja ir Friča māsa Berta Apsīts, vai kāda cita Berta?
Fricis Apsītis (Aps) (ApsIts) dzimis Alojas draudzes Stābeģu muižas mežsarga "Štramās" 1892. gada 8. aprīlī 4 pēcpusdienā tēva mežsarga Viļuma Aps (Apsīts) Gusta dēla (1847-1927) un Lienes (dzimusi Auniņa) Jēkaba meitas ģimenē. Kūmas: Fricis Krauklis - pagasta skolotājs, Jānis Ezers - rentnieks no Rūjienas "Purmaļiem", Tenis Aps (Apsītis) (dzimis 1850-?) Gusta dēls - tēva brālis mežsargs no Stābeģu "Briedēm" un mežsarga Teņa sieva Ieva Aps (dzimusi Busulis). Jaunākais bērns astoņu bērnu ģimenē. Rihards, Jānis, Indriķis, Eduards, Ādams, Gotholds, Fricis un Berta. Dienējis Cara armijā un atgriezies 100% invalīds. Salaulāts Alojas baznīcā ar Zelmu Ringu Ādama maitu (dzimusi 1893-?) no Stābeģu "Jaunslangām". Miris 29 gadu vecumā tēva mežsarga "Štramās" 1921. gada 10. martā. Apglabāts Alojas kapsētas Apsīšu nodalījumā.
Uz pastkartes A. Pumpura dzejas rindas: "Kāpēc klīstat tāļi, tāļi Prom no mīļas tēvijas? Vai nav vietas brāļi, brāļi! Še iekš mūsu Latvijas?".

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Izdevējs: Matīši : I. Znatnais

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Valdis Apsītis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (1)

Valdis Apsītis 2020. gada 23. oktobris, 13:40:23

Anotācija: Pastkarte 1914. ...

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.