Pionieru nometne "Svente", 1983-07

Vieta: Daugavpils novads

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Nometnes, Sventes pagasts (Daugavpils novads, Latvija), Atpūta brīvā dabā, Portretu fotogrāfija, Svētku apģērbs, Atpūtas centri, Pionieri

Anotācija: Nometne uzņēma ne tikai vietējos bērnus, bet arī viesus no Maskavas apgabala. Nometne kļuva par mājvietu 230 bērniem. Tā piedāvāja dažādas aktivitātes, piemēram, dzejoļu izpildījuma konkursu, deju pulciņus, makramē, dambretes, šaha, novusa un galda tenisa turnīrus. Papildus tam bērni tika nodarbināti saimniecībās.
Uz nometnes "Svente" bāzes tika organizēta sporta, pionieru un komjaunatnes aktīva nometne ar dabaszinību, lietišķās mākslas un celtniecības ievirzi. Tāpat Sventes ezera krastā atradās otra pionieru nometne "Ezerneiki", kas tika uzbūvēta 1979. gadā.
1991. gadā tika lemts par nometnes paturēšanu vai nojaukšanu. 1994. gadā teritorija, līdz ar nometni, piederēja "Latdortjumenstroj" - Latvijas organizācijai, kas Tjumeņā nodarbojās ar ceļu būvniecību.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils Tehnoloģiju vidusskola licejs. Attēlu pievienoja Daugavpils Tehnoloģiju vidusskolas liceja 6. klases skolniece Viktorija Želve. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Larisa Isakova/Želve

Partnera apzinātājs: Viktorija Želve

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.