Liepāja. Kāzu diena, 1976-07-17

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Liepāja (Latvija), Kāzas, Ziedi, Ļeņins, Vladimirs Iļjičs, 1870-1924--Pieminekļi, Jaunas sievietes, Jaunlaulātie, Jauni vīrieši, Stendera iela (Liepāja, Latvija)

Anotācija: Fotogrāfijā ir attēlots jaunas padomju ģimenes izveidošanas brīdis, un tik svarīgajā momentā viņi noliek ziedus pie Ļeņina pieminekļa. Parādība nolikt ziedus vadoņiem bija bieži sastopama PSRS laikos. Liepājā viens no tādiem pieminekļiem bija Vladimira Ļeņina piemineklis, kurš atradās Liepājas centrā, Stendera ielā, starp viesnīcu «Līva» un Flotes virsnieku namu ( mūsdienās Latviešu biedrības nams).
Tēlnieka Alberta Terpilovska veidotais Ļeņina piemineklis bija 5 metrus augsta bronzas figūra, kas stāvēja uz 2 metrus augsta granīta postamenta, un bija uzstādīts Liepājā par godu “pasaules proletariāta vadoņa” simtgadei, kas bija 1970. gada 22. aprīlī. Atmodas laikā Ļeņina piemineklis bija iežogots un to apsargāja Padomju armijas karavīri. Brīdinošs uzraksts vēsta, ka uz jebkuru, kas tuvosies svētumam, tiks šauts bez brīdinājuma. 1991 g. 23. augustā Ļeņina piemineklis tika demontēts un aizvests uz asfaltbetona rūpnīcas teritoriju. Pēc tam bronzas piemineklis tika izvests uz Vāciju, kur no tā bija izlieti bronzas zvaniņi. Pavisam tika izlieti 500 galda zvaniņu – katrs kopā ar rokturi ir 15 centimetru augsts. Uz roktura vienā pusē ir Liepājas ģerbonis, otrā pusē – Ļeņina profils. Mūsdienās Ļeņina pieminekļa vietā atrodas automašīnu stāvvieta.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas centrālā bibliotēka
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienojis Liepājas 3. pamatskolas 9.a klases skolnieks Stepans Barčenkovs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros..

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Vladimirs Larušins

Atslēgvārdi: Jaunais pāris, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jeļena Daskova

Partnera apzinātājs: Stepans Barčenkovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.