Daugavpils augstākās kara aviācijas inženieru skola , [197-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils (Latvija), Vīrieši, Augstskolas, Aviācijas ierīces

Anotācija: Daugavpils augstākās kara aviācijas inženieru skola (DAKAIS) dibināta 1948. gada 23. februārī, lai sagatavotu aviācijas inženieru dienesta tehniķus un virsniekus. Skola nosaukta latviešu strēlnieka, sarkanās armijas komisāra Jāņa Fabriciusa vārdā. Pirmie absolventi bija kursanti, kuri šeit bija dislocēti no Kazaņas kara skolas.
No 1948. līdz 1952. gadam skolā sagatavoja tāllidojumu aviācijas tehniķus, no 1952. līdz 1959. gadam – gaisa karaspēka virsniekus, no 1960. līdz 1975. gadam – pretgaisa aizsardzības spēku iznīcinātāju aviācijas speciālistus, no 1975. līdz 1993. gadam – pretgaisa aizsardzības spēku un gaisa karaspēka virsniekus. Četrdesmit piecos pastāvēšanas gados DAKAIS sagatavoja vairāk nekā 34 tūkstošus speciālistu un bija viena no lielākajām PSRS militārajām mācību iestādēm. 1993. gadā sakarā ar Krievijas karaspēka izvešanu no Latvijas, kara aviācijas inženieru skolu pārdislocēja uz Stavropoli, kur to iekļāva Stavropoles augstākās kara aviācijas lidotāju un stūrmaņu skolas sastāvā.
Attēlā Vadima Moroza vectēvs Ļevs Smirnovs.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils 9. vidusskola. Attēlu pievienoja Daugavpils 9. vidusskolas 6. klases skolēns Vadims Morozs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Tatjana Moroza

Partnera apzinātājs: Vadims Morozs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.