Komandanta dārzs Dinaburgas cietoksnī, [195-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils cietoksnis (Daugavpils, Latvija), Daugavpils (Latvija), Vīrieši, Sievietes, Parki, Dārzi, Militārās uniformas, Mēteļi

Anotācija: Komandanta dārzs Dinaburgas cietoksnī tika ierīkots XIX gadsimta beigās bijušā ierindas mācību laukuma vietā. Dārzā atradās kausa veidā strūklaka, lapene pūtēju orķestrim un hospitāļa ēka. 1912. gadā, sakarā ar simto gadadienu kopš Napoleona karaspēka sagrāves, Komandanta dārzā kausa veidā strūklakas vietā tika uzstādīta strūklaka - piemineklis "Krievu ieroču slava". Trīs čuguna lielgabalu stobri ir savienoti un tiecas uz augšu, tie novietoti uz granīta postamenta. Virsū tika uzstādīta divgalvaina ērgļa figūra, kura līdz mūsdienām nav saglabājusies. Strūklakas lielgabali izgatavoti 19. gadsimta 70. gados Permas lielgabalu rūpnīcās. Šī strūklaka ir pārcietusi divus pasaules karus. Deviņdesmito gadu sākumā strūklaka apklusa un uz šo brīdi nedarbojas.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils 9. vidusskola. Attēlu pievienoja Daugavpils 9. vidusskolas 6. klases skolēns Danils Silovs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jolanta Silova

Partnera apzinātājs: Danils Silovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.