Zemītes luterāņu baznīca, 2010

Vieta: Zemītes pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Torņi, Zemītes pagasts (Kandavas novads, Latvija), Zemītes evaņģēliski luteriskā baznīca

Anotācija: Zemītes baznīca rakstos minēta jau 1567. gadā. Vienam no vecajiem baznīcas zvaniem ir bijis uzraksts: "Kad rakstīja 1585. gadu, tad Bartels Butlers lika mani izliet, tā ir patiesība". Ērģeles baznīcā tikušas iebūvētas 1848. gadā. 1852. gadā baznīcā tika veikts kapitālais remonts, kura laikā baznīca tika paplašināta un veikta baznīcas kapličas, kura atrodas zem altāra, aizmūrēšana. Baznīcas altāri līdz 1933. gadam rotāja kokgriezumi, kurus pēc tam nomainīja pret altārgleznu. 1963. gadā baznīca tika slēgta. Altāra kokgriezumus, gleznu, kanceli, lustru, kā arī rituāla priekšmetus aprūpē pārņēma Rundāles pils muzejs, kurā daļu no šiem priekšmetiem var aplūkot vēl šodien. 1993. gadā baznīca darbību atsāka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Digitāli radīts

Autors: Lāsma Timma

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 krāsu fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.