Daugavpils cietoksnis, skats uz pilsētu, 1958

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils cietoksnis (Daugavpils, Latvija), Daugavpils (Latvija), Ielas, Karavīri, Dzelzceļa tilti, Militārais dienests, Nocietinājumi, Militārās uniformas, Krievija. Армия, Jauni vīrieši

Anotācija: Dinaburgas cietokšņa celtniecība sākās 1810. gadā sakarā ar Napoleona uzbrukuma draudiem. Kara sākumā 1812. gadā celtniecības darbi vēl nebija pabeigti, taču cietoksnim bija svarīga loma Krievijas ziemeļaustrumu robežu aizsardzībā. Pēc kara cietokšņa ēku un nostiprinājumu celtniecība turpinājās līdz 1878. gadam. Pateicoties slūžām pie Šunices upītes iztekas, kuru aizsargāja forts, ezerā pastāvīgi tika uzturēts noteikts ūdens līmenis. Ienaidnieka uzbrukuma gadījumā šis slūžu aizvars tiktu pacelts, bet slūžu aizvars pie dambja – nolaists, un no ezera iztekošais ūdens appludinātu platību starp cietoksni un pilsētu. 19.gs. līdz ar dzelzceļa izveidi Krievijā, Dinaburga kļuva par nozīmīgu dzelzceļa mezglu. Cauri pilsētai gāja tādas svarīgas maģistrāles kā Pēterburga - Varšava, Rīga - Orla. Dzelzceļa būvniecība veicināja pilsētas ekonomisko attīstību. Tāpat 1862. gadā, pēc Staņislava Kerbedza projekta, tika uzbūvēts 400 metru garais dzelzceļa tilts. Tas izveidoja vilcienu kustību posmos Pēterburga—Varšava un Dinaburga—Kauņa. Sākotnēji tas bija metāla tilts ar trim kopnēm, tas bija apvienots dzelzceļa un pajūgu transporta tilts.
1919. gada septembrī tilta vidējais laidums tika uzspridzināts. 1931. gadā to aizvietoja ar arkveidīgu kopni, ar kuru tilts stāvēja līdz 1944. gadam, kad to iznīcināja vācu armija. Atjaunošanas darbi sākās 1948. gadā un 1949. gada 9. martā tilts tika atjaunots, kopš tā laika tā izskats nemainījās.
Attēlā Daniela Jakovļeva vectēvs Viktors Ščeredins.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils 9. vidusskola. Attēlu pievienoja Daugavpils 9. vidusskolas 6. klases skolēns Daniels Jakovļevs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Marta Jakovļeva

Partnera apzinātājs: Daniels Jakovļevs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.