Daugavpils. Stadions Celtnieks. Futbola komanda no Motoveloķēžu rūpnīcas, [195-]

Vieta: Daugavpils

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Daugavpils (Latvija), Zēni, Stadioni, Jaunieši, Futbolisti, Sporta apģērbs, Sporta komandas, Celtnieks (stadions : Daugavpils, Latvija)

Anotācija: Stadiona celtniecības darbi tika uzsākti 1930. gadu beigās Daugavpils aizsargu pulka apmācību un sporta vajadzībām. 1946. gadā stadions tika nodots sporta apvienībai “Spartak”, 1950. un 60. gados - sporta apvienībai "Daugava", kas piederēja motovelo ķēžu rūpnīcai. Tā radās 1949. gadā, kad Iževskas motociklu rūpnīca tika pārvietota uz Daugavpili. Savukārt pēc atrašanās rūpnīcas īpašumā, stadions tika nodots sporta apvienībai "Celtnieks", kas atradās Daugavpils celtniecības tresta pārvaldībā.
Stadions tika vairākas reizes rekonstruēts. 1989. gadā tika nojaukta pamata tribīne un tās vietā tika uzcelts sporta komplekss ar vairākām zālēm, peldbaseinu un viesnīcu. Šīs rekonstrukcijas rezultātā, stadiona iespējamo skatītāju skaits saruka no pieciem līdz diviem tūkstošiem. Pēdējo reizi būvdarbi stadionā tika veikti 2011. gadā, kad dabīgo zālāju nomainīja mākslīgais.
Pašlaik stadionā ir 1980 vietas. Šeit savas mājas spēles aizvada Latvijas futbola klubs “BFC Daugavpils”.
Attēlā komandas spēlētājs ir Alisas Stepanko vectēvs Vladislavs Stepanko
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Daugavpils 9. vidusskola. Attēlu pievienoja Daugavpils 9. vidusskolas 6. klases skolniece Alisa Stepanko. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Latgales Centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Nonna Stepanko

Partnera apzinātājs: Alisa Stepanko

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.