Liepāja. Ģimene pie strūklakas Piejūras parkā , 1975

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Sievietes, Liepāja (Latvija), Strūklakas, Bērni, Meitenes, Zēni, Dabas parki, Ģimenes

Anotācija: Fotogrāfijā ir attēlota Annas Mišelas mamma Maija (4.gadu vecumā) kopā ar savu brāli Igoru (6. gadu vecumā) un vecākiem Lulitu un Vasiliju Piejūras parkā Liepājā. Parka izveidi uzsāka 1870. g. pēc pilsētas mēra K. Ūliha iniciatīvas, uzbūvējot kūrmāju un strūklaku. 19. - 20. gs. mijā ap Dzintaru un Liepu ielām parādījās greznu villu un savrupmāju apbūve. 1908. gadā jūrmalas parkā atklāja jūgendstila strūklaku. Strūklakas finansējumu, 2000 rubļu deva organizācija "Обшество попечителъсвa за зеленнимы насаждениямы". Strūklaku uzdāvināja pilsētai ar noteikumu, ka tā līdz strūklakai ierīko ūdensvadu un uztur par saviem līdzekļiem. Pilsētai tas bija neizdevīgi, jo strūklakas ūdens neatgriezās sistēmā, bet gan cirkulēja tikai vienā virzienā.
20. gadsimta 90. gados strūklaka nedarbojās un pilsētas iedzīvotāji bija pārliecināti, ka tā tiks nojaukta, bet 2008. gadā tā atjaunoja savu darbu. Tāpat kā senatnē parks un strūklaka ir ir populāra un iecienīta atpūtas un fotografēšanās vieta.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienoja Liepājas 3. pamatskolas 8.b klases skolniece Anna Mišela Tunika. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Anna Mišela Tunika

Partnera apzinātājs: Maija Ļebeda

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.