Lidotāja Teodora Švanberga kapa plāksne, 1982-07-22

Vieta: Džūkstes pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Kapsētas, Kapu pieminekļi, Džūkste (Tukuma novads, Latvija), Švanbergs, Teodors, 1906-1934--Kaps

Anotācija: Lidotāja Teodora Švanberga (1906-1934) kapa plāksne Džūkstes kapos.
"Virsleitnants Teodors Švanbergs dzimis 1906. g. 3. oktobrī, Džūkstes pagastā, Jelgavas apriņķī. 1927. g. pēc Jelgavas lauksaimniecības vidusskolas beigšanas iestājās Kara skolas kājnieku nodaļā un to sekmīgi beidz 1929. g. 1. septembrī. Jau Kara skolā virsleitnants Švanbergs jūsmo par Aviācijas pulku un lidotprasmi. 1930.g. aprīlī virsleitnants Švanbergs atstāj 10. Aizputes kājnieku pulku un pārnāk uz Kara Aviācijas skolu, apņēmies kļūt krietns lidotājs. 1931.g. decembrī viņa sapnis piepildījies — pēc Aviācijas skolas beigšanas to iedala iznīcinātāju eskadriļā, šeit virsleitnants Švanberga lidotspējas attīstās un aug. Viņu uzskata par vienu no veiklākiem un drošākiem jaunāko lidotāju saimē.
Tad nāk nelaimīgais 20. jūlija vakars, kad, dodoties pārlidojumā no Rīgas uz Daugavpili, virs Krustpils aerodroma Švanberga vadītā lidmašīna sāk liktenīgo grīsti un kolēģi lasa sēru ziņu, ka traģiskā lidotāja nāvē miris mīļais draugs un dzimtenes sargs." /Avots: Kadets, 01.09.1934. https://timenote.info/lv/Teodors-Svanbergs/.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ainārs Radovics

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.