Liepāja. Kūrmājas prospektā, 1973

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Liepāja (Latvija), Bērni, Meitenes, Zēni, Kūrmājas prospekts (Liepāja, Latvija), Ģimenes

Anotācija: Fotogrāfijā ir attēlots Andreja Šahmanova četrgadīgais tētis Vladimirs Baltijas jūras krastā, vietā, kurā pēc četriem gadiem būs uzcelts piemineklis bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem, kā arī piemiņas vieta ASV jūras spēku lidmašīnas apkalpei, kura tika notriekta pie Liepājas 1950. gada 8. aprīlī. Piemineklis tika uzstādīts uz smilšu vaļņa jūrmalā, kas sabērts 1937. - 1938. gadā, tīrot ostu un par tā tēlnieku kļuva A. Terpilovskis, bet par arhitektu G. Asaris. Skulptūrā attēlota sieviete, kas, roku pacēlusi, raugās selgā. Bronzā atlietais tēls novietots uz 11 m augstas pamatnes, kas apšūta ar Sāmsalas dolomītu.
Krievijas impērijas laikā šajā vietā atradās grezns dārzs ar estrādi tā vidū. Estrāde ietilpa Liepājas Kūrmājas kompleksā, kura tika uzcelta 1875. gadā. Sākot ar 1928. gadu, visi Kurzemes kori te pulcējās savos svētkos - Lejaskurzemes dziesmu svētkos. Līdz mūsdienām koka celtne nav saglabājusies.
#ZenitStasti #PeopleToPeople
Liepājas 3. pamatskola. Attēlu pievienojis Liepājas 3. pamatskolas 9.a klases skolnieks Andrejs Šahmanovs. Attēls ir pievienots projekta "Zenit stāsti" ietvaros.
Liepājas centrālā bibliotēka.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Vladimirs Šahmanovs

Partnera apzinātājs: Andrejs Šahmanovs

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.