Annenieku baznīca, 1981-08-04

Vieta: Annenieku pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Telpas, Annenieku pagasts (Dobeles novads, Latvija), Annenieku evanģēliski luteriskā baznīca, Pamestas celtnes, Vandālisms

Anotācija: Annenieku baznīcu 1967. gadā atņēma draudzei, un dievnams stāvēja atvērts un pamests. Izdemolētā draudzes daļa.
Annenieku baznīca ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis. 1711. gadā vietā, kur pēc lielā mēra apglabāti tuvējās apkārtnes iedzīvotāji, tika uzcelta koka baznīca. Pašreizējā baznīca, jau kā mūra ēka ar 300 sēdvietām, celta 18. gs. vidū. Tā darbojusies kā Jaunpils palīgbaznīca. Remontēta 1863. un 1932. gadā. Pēdējā remonta laikā nomainīta baznīcas torņa smailes konstrukcija. Celtne cietusi 2. pasaules kara laikā, tomēr savu darbību pēc kara atsākusi un draudze pastāvējusi līdz pat 1973. gadam. Vēlākajos gados baznīca vandāliski postīta un izlaupīta. 1989. gada Ziemassvētkos Annenieku baznīcā atkal notiek dievkalpojums. Pirmais atjaunotās draudzes mācītājs ir prāvests Atis Vaickovskis. Baznīcu pamazām remontē. 1990. g. septembrī atjauno un iesvēta torņa smaili ar apzeltītu gaili, krustu un bumbu. Šāda veida torņa smaile ir vienīgā Dobeles novadā. 2000. gadā Rīgas Amatniecības vidusskolas koka mākslinieciskās apstrādes nodaļas absolventi kā savu diplomdarbu dāvina draudzei jaunu baznīcas interjeru - altāri, kanceli, solus un balkonu. (Avots: https://www.dobele.lv/lv/content/turisma-objekti).

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Ainārs Radovics

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ainārs Radovics

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.