Upesmuiža pie Pāvilostas. Ekskursanti pie auto, [193-]

Vieta: Pāvilostas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Kravas automobiļi, Upesmuiža (Latvija), Tūrisms, Šoferi, Tūristi, Pāvilosta (Pāvilostas novads, Latvija)

Anotācija: Ekskursantu grupa ar transportu pie Upes muižas, netālu no Pāvilostas. Mūsdienās Pāvilostas pilsētas robežās: Dzintaru, Sakas un Upesmuižas ielu krustošanās rajonā.
Upesmuižas parks ir vairāk kā 7 hektāru liels dendroloģiskais stādījums Pāvilostā, kas atrodas Sakas upes labajā krastā. Kā vēsta parka nosaukums, šeit sākotnēji bijusi muiža, kuras teritorijā 1894. gadā, nepilnus 20 gadus pēc tās iegādāšanās, vācu barons Otto fon Lilienfelds uzcelta Upesmuižas pili. Šodien apmeklējot Upesmuižas parku, pili vairs neatrast - no tās saglabājušās kāpnes, pa kurām iespējams noiet pie Sakas upes. Izrādās, izšķirošiem vēsturiskiem notikumiem bagātajā 1905. gadā arī tagadējās Pāvilostas teritorijā notika dumpji un vietējie ļaudis Upesmuižas pili šādā dumpī nodedzinājuši. Kāpnes nav vienīgais muižkungu laika liecinieks - parka teritorijā joprojām saglabājusies bijusī muižas mežniecības ēka, kas būvēta pirms gandrīz 200 gadiem - 1836. gadā.
Par Lilienfeldu dzīvi Upesmuižā vēsta arī liela akmens virsmā izkalts sols, kas šeit saglabājies no sendienām. Šajā vietā krītošs koks nonāvējis barona meitu - tā kā pēc traģiskā notikuma barons mēdzis šajā vietā uzkavēties, tepat ticis novietots arī akmens sols. Upesmuižas parkā ir vēl kāds dižens akmens - Upesmuižas parka Lielais akmens, kura apkārtmērs pārsniedz 11 metru un ir uzskatāms par senu kulta akmeni.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Ekskursijas, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.