Liepājas Jūrasskola naktī, 1934

Vieta: Liepāja

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Skolu ēkas, Liepāja (Latvija), Nakts, Kūrmājas prospekts (Liepāja, Latvija), Liepājas Jūrniecības skola, Svētku rotājumi, Apgaismojums, arhitektūras un dekoratīvais, Mācību iestādes

Anotācija: Liepājas jūrasskolas ēka Kurmājas prospektā 3 izgaismota naktī, domājams, uz Valsts svētkiem (15. maijā vai 18. novembrī).
Jūrskola dibināta 1843. gadā kā privāta jūrskola, kur mācības notika vācu valodā. Darbojusies līdz 1861. gadam kad pārveidota par navigācijas klasi Liepājas proģimnāzijas sastāvā. Jūrskola darbojās līdz Pirmajam pasaules karam, kad to evakuēja uz Krieviju.
1929. gadā Liepājā tika atvērta jūrskola ar kuģu vadītāju, kuģu mehāniķu un zvejniecības nodaļu. Jūrskolā mācījās 131 audzēknis. Sākoties ekonomiskajai krīzei samazinājās pieprasījums pēc diplomētiem jūrniekiem, un jūrskolu 1936. gadā pārdēvēja par Valsts zvejniecības un zivkopības skolu ar mācību ilgumu - 4 mēneši. Skola darbojusies līdz 2. pasaules karam.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Leons Bečalis

Izdevējs: Liepāja : Foto-atelje L. Bečalis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Guntars Zariņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.