Riharda Klacenava foto Luda Bērziņa-Šmithena Dubultu zēnu ģimnāzijas skolnieka apliecībai, [1918?]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Dubulti (Jūrmala, Latvija), Latvija, Zēni, Audzēkņi un studenti--Uniformas, Vidusskolas, Portretu fotogrāfija, Audzēkņu un studentu dokumenti, Kalcenavs, Rihards, 1901-1942

Anotācija: Vecmīlgrāvietis Rihards Kalcenavs (arī Kalcenaus; 1901 Rīgā-1942 Soļikamskā, ASM (nošauts)). Uzņēmums Pirmā pasaules kara laikā uz Tērbatu (tolaik Jurjevu, mūsdienās Tartu, vāciski: Dorpt, dažreiz līdz 1940. gadam latviešu iesauktu arī par Mētraini) evakuētās Luda Bērziņa-Šmithena Dubultu zēnu ģimnāzijas (vecais Dubultu vācu nosaukums: Dubbeln; krievu val.: „Дуббельнская мужская гимназия”) - tā krievu valodā rakstīts uz zīmoga fotogrāfijas reversā) skolēna apliecībai. Foto reversā uzraksts krieviski: ("... ученика Рихард Индрuхович Кальценау гор Юрьев 8 марта ...") un skolas direktora Luda Bērziņa paraksts krievu valodā. Datums: 8. marts [1918. g.?].
1919. gada maijā (nākošajā dienā pēc savas 18. dzimšanas dienas) Rihards Kalcenavs kā Latvijas Brīvības cīņu brīvprātīgais iestājās Studentu rotā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Ģimnāzijas, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Irēna Matisone

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.