Nikolajs Johans Oglevics Friča d. (1856-1941) Skrudalienas pag. Mārēs pie Daugavpils, 1939, 1939

Vieta: Skrudalienas pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Vīrieši, Pagalmi, Skrudalienas pagasts (Daugavpils novads, Latvija), Cepures, Darba apģērbs, Bārdas, Oglevics, Nikolajs Johans, 1856-1941/42

Anotācija: Kopš 1926. gada Nikolajs Johans Oglevics (1856-1941) kopā ar dēlu, Latvijas Bankas Daugavpils nodaļas pārvaldnieku Visvaldi Moricu Oglevicu (1891-1942) saimniekojuši Ilūkstes apriņķa Skrudalienas pagasta "Mārēs" (agrāk saukta arī Marienhofa, Marianova). Saimniecībā bijis liels ābeļdārzs, dīķis mājas priekšā un ziedošas flokšu dobes. Vilhelmīne (Minna) Oglevica par priekšzīmīgu saimniekošanu 1937. gadā ir tikusi arī apbalvota, un viņas fotogrāfija kopā ar citām Ilūkstes lauksaimniecēm un pienotavu vadītājiem publicēta tā laika populārajā žurnālā "Atpūta". Arī 1939. gadā saimniecība "Māre" atzīmēta kā labākā pienkopības nozarē Daugavpils novadā, kārtīgi un zinoši apsaimniekota, apgādāta ar jaunāko lauksaimniecības tehniku, dodot darbu tuvējās apkārtnes cilvēkiem sakārtotā darba vidē.
1941. gada 14. jūnijā Nikolajs un Vilhelmīne 85 un 78 gadus veci izsūtīti uz Krasnojarskas apgabalu, kur pirmajā ziemā abi miruši. Dēls Visvaldis Oglevics 1942. gadā nošauts Soļikamskā.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Spieķi, Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Irēna Matisone

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.