Mīlgrāvis. Dzelzceļa stacija, [190-?]

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Atklātnes, Latvija, Dzelzceļa stacijas, Vīrieši, Rīga (Latvija), Ārējais apgaismojums, Mīlgrāvis (Rīga, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Mühlgraben. Der Bahnhof

Anotācija: Pastkarte ar dzelzceļa ēku Mīlgrāvī (Jaunmīlgrāvī). Jaunmīlgrāvis, tāpat kā Vecmīlgrāvis, pie sava nosaukuma ticis pateicoties cisterciešu klosterbrāļu raktajam kanālam, kas savieno Ķīšezeru un Daugavu un ko nosauca par Mühlen Graben, t.i., Dzirnavu grāvi. Par Mīlgrāvja dzelzceļa līniju nopietni sāka domāt jau 1867. gadā un jau 1872. gadā tā sāka darboties. Jaunmīlgrāvi Rīgas pilsētas teritorijā iekļāva jau 1899. gadā. Pastkarti ar dzelzceļa Mīlgrāvja stacijas attēlu 1909. gada 23. maijā no Rīgas vācu valodā sūtījis D.Bekers (D.Becker) dakterim Didriham Švēderam (1852 Lielirbes Galnieku saimnieka Andreja Sweedre/Svedrupa-Švēdera ģimenē - 1912 Sāmsalā), kurš līdz 1909.-1910.g. bijis [kara] ārsts Krimā un 1909. gadā plānojis atgriezties mājās (domājams, Vecmmīlgrāvī, kur pēc Lielirbes dzīvojuši viņa vecāki Andrejs Švēders un Līze (dzim. Zandberg) un māsas Lībe/Gotlībe Meggi-Grass (dzim. Sweedre/Schweder) un Marija Štauvere-Rikarts (Sweedre/Schweder). Pastkarte tapusi tā laika prestižajā Hebenspergera fotostudijā (Verlag von Hebensperger@Co, Riga).

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Izdevējs: Riga : Photographie u. Verlag von Hebensperger & Co

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Irēna Matisone

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.