Skolotāju trio, [196-]

Vieta: Burtnieku pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Sievietes, Portreti, Burtnieki (Burtnieku novads, Latvija), Skolotājas, Puriņu dzimta, Burtnieku Ausekļa skola, Burtnieku internātskola

Anotācija: No kreisās: Marta Kindzule, dzimusi Pūcīte (1925.-2015.), ģeogrāfija, dabas mācība, Ausma Prauliņa dzimusi Puriņa, pamatskolas skolotāja, Anna Pommere (1916-2000), latviešu valoda, dziedāšana, mācību pārzine.
Ausmai Prauliņai esot piedāvāts būt par mācību pārzini, bet tā kā tajos laikos mācību pārziņiem esot bijis jābūt arī partijā, tad Ausma esot atteikusies, jo mūsu ģimene vienmēr bijusi diezgan kritiski noskaņota pret krievu režīmu. Pamatots iemesls tam: omes Mildas Prauliņas brālēna- Ulmaņa adjutanta pulkveža Miervalža Pētera Jūsmiņa Lūkina spīdzināšana un noslepkavošana 1941. gadā; arī omes Mildas pusmāsa Annas Lūkinas izsūtīšana Uz Sibīriju ar divām mazgadīgām meitenēm Ilzi un Ināru; vectēva Arvīda Prauliņa izsūtīšana uz Sibīrijas nāves nometnēm uz 25 gadiem par to, ka viņš bija aizsargs gan Latvijas laikos, gan vēlāk pie vāciešiem (schutzmann); par iekoptās un peļņu nesošās lauku saimniecības atņemšanu un izputināšanu kolhoza laikos.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Jānis Prauliņš

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (6)

Jānis Prauliņš 2017. gada 25. decembris, 11:16:10

Skolotāja pa labi varētu būt Anna Pommere (1916-2000).

Ginta Zalcmane 2018. gada 10. janvāris, 11:31:28

Paldies par iespējamu personas atpazīšanu.

Ginta Zalcmane 2018. gada 10. janvāris, 12:00:46

Paldies par personas atpazīšanu.

Uldis Bikše 2018. gada 21. jūlijs, 11:39:02

Skolotāja pa labi ir Anna Pommere (latviešu val.,dziedāšana) Marta Kindzule dzim.Pūcīte (1925.-2015.)(ģeogrāfija, dabas mācība)

Jānis Prauliņš 2018. gada 30. jūlijs, 19:46:34

Neliela neprecizitāte: Anna Pommere bez visa uzskaitītā arī mācību pārzine. Ausma Prauliņa bija pamatskolas skolotāja, kuras uzdevumā bijis mācīt jaunākajās klasēs dažādus priekšmetus. Viņai gan esot piedāvāts būt par mācību pārzini, bet tā kā tajos laikos mācību pārziņiem esot bijis jābūt arī partijā, tad Ausma esot atteikusies, jo mūsu ģimene vienmēr bijusi diezgan kritiski noskaņota pret krievu režīmu. Pamatots iemesls tam: omes Mildas Prauliņas brālēna- Ulmaņa adjutanta pulkveža Miervalža Pētera Jūsmiņa Lūkina spīdzināšana un noslepkavošana 1941. gadā; arī omes Mildas pusmāsa Annas Lūkinas izsūtīšana Uz Sibīriju ar divām mazgadīgām meitenēm Ilzi un Ināru; vectēva Arvīda Prauliņa izsūtīšana uz Sibīrijas nāves nometnēm uz 25 gadiem par to, ka viņš bija aizsargs gan Latvijas laikos, gan vēlāk pie vāciešiem (schutzmann); par iekoptās un peļņu nesošās lauku saimniecības atņemšanu un izputināšanu kolhoza laikos.

Ginta Zalcmane 2018. gada 27. septembris, 21:59:13

Paldies par papildus informāciju.

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.