Kuldīgas Sv. Katrīnas luterāņu baznīca, [191-]

Vieta: Kuldīgas pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Tilti, Kuldīga (Kuldīgas novads, Latvija), Kuldīgas Svētās Katrīnas luterāņu baznīca

Anotācija: Pirmā baznīca celta no koka 1252. gadā, tagadējais mūra dievnams būvēts 1665.gadā, tas dedzis un atkal atjaunots un pārbūvēts. Baznīcā atrodas vairāki nozīmīgi mākslas pieminekļi – altāris un kancele, ērģeles ar prospektu un luktu gleznojumiem. Baznīcā kristīts Kurzemes hercogs Jēkabs Ketlers. Padomju laikos šeit bija muzejs un koncertzāle. Leģenda vēsta par dievbijīgu meiteni Katrīnu, kura krājusi naudu pilsētas baznīcas būvei, taču apmelota un sodīta uz moku rata par sakariem ar nelabo. Pēc nāves reabilitēta, pasludināta par svēto, un viņas vārdā nosaukta draudze un baznīca. Ar mocekļa kroni galvā, moku ratu un zobenu rokās viņa attēlota medaljonā virs baznīcas sānu ieejas, kas ir tagadējais Kuldīgas ģerbonis.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Kuldīgas novada muzejs

Novietojuma kods: KNM 2119

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.