Malnavas muiža, [192-]

Vieta: Malnavas pagasts

Priekšmeti: Atklātnes, Muižas, Latvija, Malnavas muiža (Latvija), Malnavas pagasts (Kārsavas novads, Latvija)

Anotācija: Malnavas muiža aptuveni 1920. gados
Melnavas muiža celta 19. gadsimtā. Malnavas muiža dokumentos minēta 1774. gadā. Zināms, ka līdz 1724. gadam tā piederēja Hilzenu ģimenei, kas cēlusies Vācijā no bruņiniekiem, kuri Latvijā ieceļojuši jau 13. gadsimta sākumā un pārpoļojušies. 18. gadsimtā Malnava nonāca grāfa Šadurska rokās. Viņa laikā tā tika pārveidota: galvenajai muižas ēkai piebūvēja trešo stāvu, arī muižas Z un D bloki tika pārbūvēti, pārbūvēja arī jumtu. 1878. gadā Malnavas muiža ar 10 410 desetīnām zemes jau pieder Juliusam von der Roppam, bet 1906. gadā jau S.F.Agarkovam. 1905. gadā dedzināta. Īsi pirms Pirmā pasaules kara sākuma (pirms 1914. gada) Agarkovs pārdod Malnavas muižu Krievijas cara armijas ģenerālleitnanta Ivana Nikolaja d. Svečina sievai Ļubovai Aleksandra meitai Svečinai
Malnavas muiža pirmā pasaules kara laikā bija ļoti izpostīta; muižas ēka daļēji sagrauta, iznīcināti lopi, saimniecības inventārs, sēkla. Otrā pasaules kara laikā tikusi spridzināta. Malnavas muiža 1920. gados tiek pārtaisīta par skolas ēku. 1921. gada 10. oktobrī svinīgi tika atklāta Latgales lauksaimniecības vidusskola.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Papīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne

Oriģināla glabātājs, partneris: Māris Locs

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.