Vērgales muižas pils, [193-]

Vieta: Vērgales pagasts

Priekšmeti: Muižas, Fotogrāfijas, Latvija, Vērgales muižas pils (Latvija), Vērgales pagasts (Pāvilostas novads, Latvija)

Anotācija: Vērgales muiža piederēja pie Kuldīgas komtura zemēm. No 1574. gada līdz 1612. gadam muiža pieder Noldem. No 1612. gada līdz 1720. gadam muiža piederēja H. fon Sakena (Heinrich v. Sacken) dzimtai. No 1722. gada līdz 1920. gadam muiža pieder Ugāles baronam Georgam Dītriham fon Bēram (Georg Dietrich v.Behr). No 1919. gada 1922. gadam muižu rentēja Zariņš (Zaring), bet no 1922. gada pilī iekārtoja skolu. Muižas apbūve veidojusies sākot ar 18. gadsimtu Kungu māja celta 18. gdsimtā, bet 1837. gada pēc barona Bēra pasūtījuma pārbūvēta vēlā klasicisma - ampīra stilā. Ēkai uzbūvēts otrais stāvs un portiki garenfasādēs, galvenajā fasādē - dzimtas ģerboņa cilnis. Pilī fragmentāri saglabājusies šī perioda interjeru apdare - krāsnis, logailu panelējums, koka kāpnes. Arī saimniecības ēkas - klēts un muižkunga dzīvojamā māja. Stallis, smēde, šajā laikā pārbūvēti, pielāgojot jaunā stila prasībām, veidojot vienotu apbūves ansambli. Pie pils, 19. gadsimta vidū, veidots arī ainavu parks ar dīķiem. Pie dzirnavu dīķa - ūdensdzirnavas un brūzis. Pašlaik Vērgales pamatskola. Muzejs bijušajā degvīna brūzī. Klētī iekārtots kultūras nams, pārvaldnieka dzīvoklī - pagasta padome.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Letonikas un Baltijas centrs. Baltijas Centrālās bibliotēkas kolekcija

Novietojuma kods: 0127 Vērgales pagasts

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.