Pūres Dārzkopības izmēģinājuma stacijas Spirta brūzis, 2009

Vieta: Pūres pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Pūres pagasts (Tukuma novads, Latvija), Automobiļi, Rūpniecības ēkas, Pūres Dārzkopības izmēģinājumu stacija

Anotācija: Spirta brūža ēkas atjaunošana un modernizācija tika pabeigta 1924. gadā. Spirta dedzinātavu atjaunoja un modernizēja kāds vecāks pieredzes bagāts deģis Pērle, kas pirms pirmā Pasaules kara Krievijā būvējis un vadījis vairākas lielas spirta dedzinātavas. Jaunas iekārtas izgatavoja mašīnu fabrika „W. Minuth”. 20. gadsimta 50. gados notika ābolu pārstrāde, sulu no augļiem izspiežot ar rūpnīcā „Tosmari” gatavotu rokas mehānisko spiedi, uzkarsējot sulu katlā un salejot 20 litru balonos. 1964. gadā ēku pārbūvēja augļu un dārzeņu pārstrādes ceha vajadzībām, iegūstot plašas telpas ar diviem autoklāviem. No 1994. gada līdz 2004. gadam savu produkciju tur ražoja SIA „Pūres cehs” (SIA „Pure Food”). Šobrīd telpās nekāda darbība nenotiek..

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Lāsma Timma

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.