Mazsalacas baznīca, [191-]

Vieta: Mazsalacas pilsēta

Priekšmeti: Atklātnes, Luterāņu baznīcu ēkas, Upes, Latvija, Mazsalaca (Mazsalacas novads, Latvija), Salaca, upe (Latvija), Kundziņš, Pauls, 1888-1983, Arhitekti, Mazsalacas Svētās Annas evaņģēliski luteriskā baznīca (Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Salase pee Maz-Salaces baznicas

Anotācija: Salaca ir upe Valmieras un Limbažu rajonā; tā ir 95 km gara, baseins ir 3420 kvadrātkilometru (pēc citiem datiem – 3310 kvadrātkilometru liels, 230 kvadrātkilometri Igaunijas teritorijā) liels. Salaca iztek no Burtnieku ezera Ziemeļrietumu gala (kopš 1929./30. gada iztekas posms tiek regulēts). Upes gultni no iztekas līdz Mazsalacai veido galvenokārt dūņas un dūņsmilts, upe ir vidēji līkumaina un tajā ir daudz sēkļu un krāčainu posmu. Salaca posmā no Mazsalacas līdz ietekai jūrā ietilpst Salacas ielejas dabas parkā un Eiropas Savienības projekta Natura 2000 aizsargājamajās teritorijās. Mazsalacas baznīca ir pilsētas senākā celtne – tā ir celta 14. gadsimtā, bet izskatu, kādu tā ir saglabājusi līdz mūsdienām, tā ir ieguvusi pēc pārbūves 19./20. gadsimta mijā. Pie baznīcas atrodas piemineklis Pirmajā pasaules karā un Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem Mazsalacas draudzes locekļiem (1927. gads – arhitekts Pauls Kundziņš (1888-1983)). Blakus kapsētai Salacas krastā ir piemineklis Latvijas Brīvības cīņās kritušajiem igauņu karavīriem.

Objekta tips: Atklātne

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 atklātne, fotogrāfija, 8,9 x 13,9 cm

Oriģināla glabātājs, partneris: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Nodaļa: Mākslas un mūzikas centrs. Mākslas lasītava

Novietojuma kods: IAt/77(L)

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.