Rīgas Augšāmcelšanās luterāņu baznīca., 1981

Vieta: Rīga

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Luterāņu baznīcu ēkas, Latvija, Parki, Rīga (Latvija), Lielie kapi (Rīga, Latvija), Rīgas Augšāmcelšanās luterāņu baznīca

Alternatīvais nosaukums: Jaunā kapella

Anotācija: Rīgas Augšāmcelšanās luterāņu baznīca, Jaunā kapella atrodas Rīgā dārzu un parku ansamblī "Lielie kapi". Arhitekts Neuburgers neo-romānikas stilā projektējis šo baznīcu no 1863. līdz 1891.gadam Būvdarbu vadītājs K.Felsko un inženieris F.Engelsons. Tā ir pēc kārtas ceturtā kapela kapos, celta 1891. līdz 1892.gadam. Pirms atjaunošanas ēka atradās ļoti sliktā stāvoklī. Bojātas dažas nesošās konstrukcijas, lielākā daļa ēkas bija bez jumta. Daļa logu nebija un daļa bojāti, bojātas arī ārdurvis. Stipri bojāta ārējā ēkas apdare, interjers iznīcināts pilnībā. Strauji turpinājās ēkas bojāeja. Rīgas Augšāmcelšanās evanģēliski luteriskās draudzes īpašumā kopš 1990.gada. Atjaunošanas projektu kā ziedojumu 1991. gadā izstrādāja draudzes locekļi arhitekte Māra Zeibārte un Aivars Krieviņš. Projekta īstenošanu bez atlīdzības no 1993.gada vadīja draudzes locekle arhitekte Tamāra Agriņa. Baznīcu 2000.gada 11.jūnijā iesvētīja Latvijas evanģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Dr. Jānis Vanags. Baznīcas zvans iesvētīts 1998.g. 18.janvārī.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Autors: Raimonds Zalcmanis

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Raimonds Zalcmanis

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.