Vīgante. Daugavas novada 9. Dziesmu svētki , 1936

Vieta: Staburaga pagasts

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Dziesmu svētki, Koru kolektīvi, Kordiriģenti, Staburaga pagasts (Jaunjelgavas novads, Latvija)

Alternatīvais nosaukums: Daugavas nov. 9. Dziesmu svētki Staburagā 24. VI. 36

Anotācija: Daugavas novada 9. Dziesmu svētki Vīgantē. Vēl nav Vīgantes estrādes. Jaunās estrādes projektu pasūtīja 1937. gadā. Tas paredzēja vietas 800 Dziesmu svētku dalībnieku un 10000 skatītāju izvietošanai. 1939. gadā Dziesmusvētki notika jau jaunajā estrādē. Kopā ar jaunās estrādes būvdarbiem Vīgantē notika plaši labiekārtošanas darbi - izbūvējaas trepes pie Liepavota, labiekārtoja Staburaga apkārtni. Par materiālu izmantotoja plienakmeni, kurš Staburaga apkaimē bija pārpilnam. Estrādes augšdaļā novietoja A.Briedes skulptūru "Latvju Dainai", zem tās novietoja akmens plāksni, kurā bija iekalti vārdi-„ Lokatiesi mežu gali”. Staburaga augšā izbūvēja akmens solu, no kura tecēja viens no Staburaga avotiem, vēl izbūvēja trepes, lai būtu vieglāka piekļūšana Staburagam.Vīgantes parka teritorijā notika plaši koku stādīšanas darbi. Projektu pasūtīja un apmaksāja Zemnieku savienība.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Ilze Pitjukeviča

Partnera apzinātājs: Jānis Ivars Padedzis

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.