Bauska. Lodiņa alus fabrika, [193-]

Vieta: Bauskas pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Upes, Latvija, Rūpnīcas, Alus rūpniecība, Bauska (Bauskas novads, Latvija), Mēmele, upe (Lietuva un Latvija), Lodiņa alus brūzis--Celtnes

Anotācija: Lodiņa alus fabrika no Mēmeles labā krasta. Teodora Lodiņa (Lodinga) 1873.gadā dibinātais uzņēmums bija viens no trijiem lielākajiem rūpniecības uzņēmumiem Bauskas pilsētā. Lodiņa alu tirgoja arī Jelgavā un Lietuvā. Pēc Otrā pasaules kara ēkā ierīkoja Bauskas augļu un dārzeņu kombinātu, kas ražoja ievārījumus, kompotus, marinādes, dārzeņu konservus un dabiskās limonādes. Baušķenieki bijušo Lodiņa alus fabriku sauca par iesala cehu, jo ilgu laiku šeit darbojās „Latvijas Balzāma”, Rīgas liķieru un degvīna ražošanas apvienības Iecavas filiāles Bauskas iesala cehs. 1990.gados iesala cehs darbību pārtrauca. Kādu laiku ēka netika izmantota. 1997.gadā tika nodibināts „Lodinga uzņēmums”, kas atsāka alus ražošanu.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Stikla foto negatīvs

Autors: Ramans Ģederts

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 foto negatīvs

Oriģināla glabātājs, partneris: Bauskas Novadpētniecības un mākslas muzejs

Novietojuma kods: BNM-13.368

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.