Arhibīskaps Jānis Garklāvs pēc teoloģijas semināra beigšanas, 1936

Vieta: Limbažu pilsēta

Priekšmeti: Fotogrāfijas, Latvija, Portreti, Limbaži (Limbažu novads, Latvija), Garīdzniecība, Jānis, Čikāgas un Mineapolisas arhibīskaps, 1898-1983

Anotācija: Arhibīskaps Jānis Garklāvs (1898-1983) pēc teoloģijas semināra beigšanas, 1936. gadā tika ordinēts par priesteri. Kalpojis Dundagā un trijās mazās pareizticīgo draudzēs Ventspilī un Kolkasraga zvejnieku ciemā. 1943. gadā ordinēts par bīskapu un darbojas arhibīskapa katedrālē Rīgā. Viņam padotas visas pareizticīgo draudzes Latvijā. 1944. gada rudenī atstāj Latviju un nokļūst Sudetijā, kur pēc kapitulācijas 5 mēnešus dabū izbaudīt komunistu režīmu, bet ar katoļu organizāciju palīdzību viņam laimējas nokļūt Vācijā, Ambergā, pēc tam Hersbrukā. Viņa pārraudzībā nodibina un vada pareizticīgo draudzes Bavārijā. 1949. gadā ieceļojis ASV, Ņujorkā, un darbojas pareizticīgo draudžu darbā. 1955. gadā pārceļas uz Čikāgu ar uzdevumu kalpot un pārraudzīt Vidienes valstīs atrodošās draudzes. Šeit viņš ordinēts par arhibīskapu. Plašs ir viņa darba lauks: Mineapole, Detroita, Klīvlenda u. c. Šajā amatā viņš palika līdz 80 gadu vecumam.

Objekta tips: Fotogrāfija

Datu nesējs: Fotopapīrs

Atslēgvārdi: Pievienot atslēgvārdu

Apjoma informācija: 1 fotogrāfija

Oriģināla glabātājs, partneris: Limbažu novada muzejs

Novietojuma kods: LŽ NM 9654

Partnera apzinātājs: Latvijas Nacionālā bibliotēka

Lai norādītu objekta atrašanās vietu, uzklikšķiniet un pārvietojiet sarkano punktu kartē tā, lai tas atrastos objekta atrašanās vietā.

✓ Apstiprināt izvēlēto vietu
Lūdzu pievieno koordinātes šim objektam, ja zini!
Palīdzība:
Lai saglabātu koordināti, palieliniet karti un pārvietojiet sarkano koordinātes norādes ikonu uz atbilstošo vietu!
Koordinātes norādes ikona pārvietojama ar peles labā klikšķa palīdzību.

Komentāri (0)

Jums jāpieslēdzas, lai pievienotu komentāru.